Monday, April 23, 2007

PO'litologai apie Liberalu Sajudi

Mauzeris: A girdėjai, ką pareiškė liberaliūkštis Auštrevičius?
Sūrskis: O ką nauja pranešė išversto garbės žodžio meistras?
Mauzeris: Sakosi, neprisirišą prie Paksiaus auksine grandine.
Sūrskis: Nemanau, kad Paksius Petrui specialiai laiko auksinę grandinę. Turi aviganį, jam vedžioti turi pavadį, tuo pačiu pavadžiu ir Petrą vedžioja... Po Vilnių atlikti didelių ir mažų reikalų...
Mauzeris: O klausyk, o Masiulis su Steponavičiumi į miestą dar išeina ?
Sūrskis: Nedrąsiai, užsidėję juodus akinius kampais, kampais duonos nusiperka ir namo. Gėdinasi. O Grubliauskas-Kongas net nusigrimavo kaip negras, kad žmonės neatpažintų per televizorių, kad liberalas.
Mauzeris: Jo, dabar geriau būti negru nei liberalu. Lengviau pakelti rasistinius išpuolius, bo žmonės užjaučia. O čia – niekas...
Sūrskis: Gaila ir liberalų... Nesiseka žmonėms su lyderiais, velniai rautų. Pasiėmė Paksių, reikėjo partiją dalytis, pasiėmė Zuoką – vėl reikėjo partiją dalytis, pasiėmė Petrą – jau ir dalytis nėra ką, ir į gatvę išeiti gėda.
Mauzeris: Gal reikia liberalams apsispręsti ir ugdyti savo lyderį nuo lopšio.
Sūrskis: Vo, vo, vo... kaip Dalai Lamą. Surasti kur nors kaime burtais kūdikėlį, atskirti nuo korumpuotos visuomenės, užauginti kokiame nors urve, išmokinti garbės žodžio. Gal po 40 ar 50 metų liberalai pasikeistų.
Mauzeris: Nu dar yra būdas surinkt liberalus ir išvesti į dykumą – nu dykumos neturim, tiks ir Pabradės poligonas – ir vedžioti, kol užaugs karta, nemačiusi Auštrevičiaus.
Sūrskis: Kitų kelių, mieli liberalai, nebeliko...

No comments: